Radijski voditelji suspendovani
1

Smrt medicinske sestre u Velikoj Britaniji je tragedija

SRNA
Smrt medicinske sestre koja je primila lažni telefonski poziv u vezi sa vojvotkinjom od Cambridgea je tragedija, saopštila je australijska radijska stanica čiji su voditelji na ovaj način došli do informacija o trudnoći Kate Middleton.

Rhys Holleran, direktor kompanije koja je vlasnik sidnejskog radija "2Day FM" izjavio je da su voditelji Mel Greig i Michael Christian potpuno slomljeni zbog smrti Jacinthe Saldanhe (46).

Njih dvoje su se u pozivu bolnici prije četiri dana predstavili kao britanska kraljica i princ Charles. Stanica je kasnije prekinula emitovanje njihovog programa, a voditelji su suspendovani. Pojedine kompanije prestale su da se oglašavaju na ovom radiju, prenio je BBC.

"Ovo je tragičan događaj koji niko nije mogao da predvidi i svi smo veoma tužni. Pozivi čiji je cilj da se našalimo decenijama su dio programa radijskih stanica. To se radi širom svijeta i niko nije mogao da predvidi šta će se desiti", rekao je Holleran.

Direktor radija John Lofthouse izjavio je ranije da je obaviješten o tome da su "australijski voditelji možda prekršili zakon".

Voditelji su uputili poziv bolnici u utorak ujutru i snimili ga. Advokati stanice su ga proučili, a materijal je kasnije emitovan u programu.

Saldanha je primilna poziv u ranim jutarnjim satima po britanskom vremenu jer u to vrijeme recepcionar nije radio. Ona je proslijedila poziv medicinskoj sestri vojvotkinje od Cambridgea, a ona je otkrila detalje o njenoj trudnoći.

Saldanha je kasnije pronađena mrtva na adresi u centru Londona, a u toku je istraga o okolnostima pod kojima se dogodio ovaj incident. Pojedini mediji prenijeli su da je ona izvršila samoubistvo.

Bolnica i britanska kraljevska porodica odali su počast "medicinskoj sestri prve klase".