Svijet
0

Slučaj McCann: Osumnjičeni kidnaper bio u zatvoru zbog silovanja

Sarajevo-x.com
Muškarac kojeg su svjedoci vidjeli u blizini sobe McCannovih kada je malena Madeleine nestala, policiji su dali opis što je rezultiralo njegovim foto-robotom. Pomoću ove slike, policija je uspjela identificirati muškarca kao Joaquima Josea Marquesa koji je već odležao zatvorsku kaznu zbog silovanja dvije tinejdžerke.

Skica muškarca kojeg je nekoliko svjedoka vidjelo u blizini sobe McCannovih pomogla je policiji da identificira potencijalnog kidnapera. Njegovo ime je Joaqim Jose Marques i već je bio osuđen za silovanje dviju tinejdžerki, izvijestio je britanski Daily Mail.

Marques je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina zajedno sa sudionikom u zločinu čije ime nije otkriveno.

Zločin se dogodio u ljetovalištu Praia da Luz gdje je nestala i malena Madeleine, a silovane djevojke su imale 17 i 18 godina.

Policija je Marquesa ispitala odmah nakon nestanka malene Madeleine, ali su ga isključili kao mogućeg osumnjičenog. Ipak, ponovnom istragom, istražitelji su uzeli u obzir izjave nekoliko svjedoka koji su rekli da su Marquresa vidjeli u blizini sobe McCannovih te da im je njegovo ponašanje bilo sumnjivo.