Svijet
0

Slovenski predsjednik Drnovšek govorio o svojoj bolesti

FENA
Slovenski predsjednik Janez Drnovšek u četvrtak je prilikom svečanog otvaranja nove onkološke klinike u Ljubljani na iznenađujući način govorio i o svojoj bolesti, rekavši da nije istina da su mu u oporavku od raka pomogli iscjelitelji, a pacijentima nove klinike preporučio je da uvažavaju savjete liječnika.

"Jedino je onkološko liječenje učinkovito kod uznapredovale bolesti, a ne alternativna medicina i razni iscjelitelji koji ljudima uglavnom uzimaju novac. Oni iscjelitelji koji tvrde da mogu zaustaviti rak su šarlatani", rekao je Drnovšek.

Dodao je da je u svladavanju bolesti potrebno i mnogo pozitivne energije, te da je njemu mnogo pomogla priroda kao "najbolji iscjelitelj".

Drnovšeku je 1999. zbog zloćudnog tumora operativno odstranjen jedan bubreg, a kasnije su se pojavile tvrdnje da mu se bolest vratila, te da se savjetuje s iscjeliteljima i alternativnim medicinarima, a izbjegava liječnike.

Drnovšek koji se zadnjih mjeseci malo pojavljuje u javnosti rekao je da je njegov slučaj bio specifičan jer se radilo o neagresivnom obliku raka koji je sporo napredovao. Zato mu, kako tvrdi, nije mogla pomoći kemoterapija ili zračenje, ali je zato imao dovoljno vremena da u sebi razvije obrambene sposobnosti organizma.