Svijet
0

Slovenski predsjednički kandidati vjerni su suprugama

FENA
Budući slovenski predsjednik bit će solidan obiteljski čovjek bez ljubavnice, ustvrdila su tijekom zadnjeg predizbornog sučeljavanja četvorica najozbiljnijih pretendenata za taj položaj u četvrtak navečer na komercijalnoj televizijskoj postaji POP-TV.

Alojz Peterle, Danilo Tuerk, Mitja Gaspari i Zmago Jelinčić odgovarali su na aktualne teme iz slovenskog političkog života, ali i na ležernija, intimnija pitanja, pa su medu ostalim upitani što misle o uzrečici da iza uspješnog političara stoje uporna supruga i ambiciozna ljubavnica.

"Moje supruge Monike nema u studiju, ali tko ju je vidio zna da mi ljubavnica nije potrebna", rekao je Jelinčić, dodajući da je u Francuskoj za političara normalno da ima prijateljicu, ali da Slovenija još nije dostigla takav "stupanj demokracije".

Da nemaju ljubavnice i da su vrlo zadovoljni svojim suprugama izjavili su Alojz Peterle i Mitja Gaspari koje su u studiju pratile njihove "bolje polovice", Branka Peterle i Mirjana Gaspari.

I nekadašnji diplomat Danilo Tuerk kojega je pratila supruga Barbara odmah je rekao da je supruzi vjeran, ali je prozreo da se radi o trik-pitanju.

"Ja mislim da takva uzrečica ne postoji", rekao je Tuerk.

Kako navode slovenski mediji, javnost i birače zanima među ostalim koju "prvu damu" će dobiti sa izabranim predsjednikom budući da je sadašnji predsjednik države Janez Drnovšek samac, što je ponekad stvaralo probleme državnom protokolu kad su u državne posjete dolazili strani državnici sa suprugama kojima je trebalo osigurati "ženski program"