Svijet
0

Skupština Srbije zasjeda pod predsjedanjem radikala Nikolića

FENA
Skupština Srbije je u utorak poslije podne, pod predsjedanjem novoizabranog predsjednika, radikala Tomislava Nikolića, nastavila sjednicu napadima radikala na predsjednika Srbije Borisa Tadića koji je Nikolićev izbor ocijenio štetnim za državne interese, javlja Hina.

Nikolić je uz ostalo izjavio da mu je ruski veleposlanik odmah čestitao na demokratskom izboru za predsjednika Skupštine i dodao da neće prekidati zastupnike koji kritiziraju Tadića zbog izjave da je Nikolićev izbor štetan za državu.

Za govornicom se smjenjuju samo radikali, tako da protivnici Nikolićeva izbora smatraju da im možda uopće neće biti omogućeno sudjelovati u raspravi.

Zastupnica iz Demokratske stranke Gordana Čomić zatražila je da novi predsjednik skine antihaški bedži Šešeljevu značku s revera svojeg sakoa, što je Nikolić odbio.

Zbog izbora radikala Nikolića za predsjednika Skupštine, zasjedanje su napustili zastupnici iz stranke G 17 Plus, a njihov predsjednik Mlađan Dinkić je izjavio da zbog istog razloga prekida pregovore o novoj vladi kao i sve veze s Vojislavom Koštunicom, "tehničkim" premijerom i predsjednikom Demokratske stranke Srbije (DSS) čiji su zastupnici glasovali za Nikolićev izbor.