Duplo samoubistvo u Sussexu
0

Skok s litice zbog smrti hendikepiranog sina

Sarajevo-x.com
Nakon što su spasilačke ekipe u podnožju litice Beachy Head u istočnom Sussexu pronašle mrtav bračni par s ruksacima na leđima te u jednom pronašli mrtvog dječaka, britanska ali i svjetska javnost bila je usmjerena na detalje ove nesvakidašnje tragedije.

Policija u engleskom okrugu Sussex u utorak je objavila imena nađenog para i njihovog petogodišnjeg sina.

Neil i njegova supruga Kazumi Puttick su nakon što im je sin umro od meningitisa odlučili izvršiti zajedničko samoubistvo, te sa sobom u smrt ponijeti sinovo beživotno tijelo i njegove omiljene igračke.

Prizor koji su u nedjelju spasioci zatekli bio je sablasan, jednom spasiocu je čak i pozlilo. Supružnici su na mjestu ostali mrtvi, a još veći šok izazvala je činjenica da su sa sobom ponijeli mrtvog sina koji, kako je pokazala obdukcija, umro dan ranije.

Nakon što je vijest procurila u medije počeli su se javljati komšije i poznanici bračnog para Puttick koji su šokirani načinom na koji je par odlučio okončati život.

Puttickovi su bili poznati kao brižni roditelji koji su sve činili za sina koji je bio hendikepiran od druge godine života. Naime, Samuel Puttick je u saobraćajnoj nesreći pretrpio tešku ozljedu kičme i bio je prikovan za invalidska kolica. Dječak je imao teški oblik paraplegije i trebao je 24-satnu njegu zbog čega su roditelji ostavili posao te se potpuno posvetili sinu. Njegov otac je tvrdio da će Samuel jednog dana prohodati te da nisu izgubili vjeru u njegovo ozdravljenje.

Pretpostavlja se da dječakova majka nije mogla podnijeti gubitak sina jer je u trenutku nesreće ona vozila automobil u kojem je Samuel ozlijeđen. Kad je dječak obolio od meningitisa, roditelji su bili neutješni, posebno nakon što su ljekari digli ruke od njegovog izlijeečnja. Samuel je u petak pušten kući, a umro je iste večeri.

Beachy Head
Beachy Head

Pretpostavlja se da je par već u subotu ujutro napustio kući s dva ruksaka i uputio se ka strmoj litici Beachy Head koja je i otprije poznata po mnogim samoubistvima.