Tjeraju stanovništvo iz grada
0

Sirijska vojska razara Damask

FENA
Šef ureda za odnose s javnošću Sirijskog revolucionarnog vijeća Ebu Ubeyde je kazao da sirijska vojska i dalje koristi teško naoružanje i da devastira naselja u glavnom gradu zemlje Damasku, a tamošnje stanovništvo prisiljava da iseljavanje.

"Objekti u naseljima Midanu, Kademu, Kefer Susu i Berzi su porušeni, ulice su zakrčene automobilima koji su pregaženi tenkovima i oklopnim vojnim vozilima. Gradom vlada mukla tišina. Preostalo stanovništvo se krije u skrovištima i u strahu i tišini provodi dane", rekao je Ubeyde u razgovoru s novinarom agencije Anadolija.

Ubeyde tvrdi da sirijski režim pokušava oružjem ubijediti svoj narod u "ispravnost svojih stavova", ali kaže da u tome neće uspjeti. On je dodao da niko nikada nije koristio oružje koje sirijski režim koristi za ubijanje vlastitog naroda.

"Nezavisna vojska Sirije je samo opipala puls Damaska i otišla u boj za Halep. Kada osvoje taj grad, vratit će se i u Damask. Sirijski režim svakim danom trpi sve veće gubitke. To i jest razlog zašto koriste sve teža naoružanja", tvrdi Ubeyde.