Nije bilo povrijeđenih
0

Sirija ponovo granatirala turski pogranični grad

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Minobacačka granata ispaljena sa sirijske teritorije eksplodirala je u blizini Turskog grada Yayladagi, potvrdio je za agenciju Anadolija guverner oblasti Hatay Mehmet Celalettin Lekesiz.

Lekesiz je za agenciju Anadolija izjavio da je minobacačka granata upućena iz Sirije pala na teritoriju općine Yayladagi u Turskoj, te da u eksploziji nije bilo stradalih.

On je napomenuo da je granata ispaljena iz Sirije pala u selo Asagipulluyazi koje pripada ovom pograničnom turskom gradu.

Prema riječima Lekesiza u napadu nije bilo poginulih niti povrijeđenih, a odmah nakon pada granate iz Sirije turska vojska je uzvratila artiljerijskom vatrom.

Mještani sela Asagipulluyazi potvrdili su za agenciju Anadolija da su čuli pucnje.

S druge strane, još jedna minobacačka granata koje je jučer ispaljena iz Sirije pogodila je poljoprivredno zemljište u naselju Hacipasa, koje pripada turskom gradu Altinozu.

U eksploziji dvije granata ispaljenih iz Sirije koje su pogodile naselje u Akčakaleu u srijedu, smrtno je stradalo pet, dok je deset civila povrijeđeno.

Turska vojska uzvratila je na ovaj napad granatiranjem ciljeva u Tel Abyadu, sirijskom naselju u blizini granice sa Turskom.