Stravičan slučaj u Francuskoj
0

Sina držali zatočenog skoro sedam godina

Sarajevo-x.com
Francuski par koji je godinama u mračnoj sobi držao vlastitog sina, sada sedmogodišnjaka, uhapšen je za teško zlostavljanje djeteta, piše AFP.

U francuskom gradu Millauu u četvrtak je razotkriven strašan zločin. Naime, 42-godišnji bodibilder Franck S. i njegova 35-godišnja supruga Stephanie M. su godinama u vlažnoj i mračnoj prostoriji držali zatočenog vlastitog sina, sedmogodišnjeg Dylana.

Dječak je, po sadašnjim procjenama, u mraku sobe proveo skoro svih sedam godina života, fizički je jako slab, te mada očito inteligentan, dječak nema razvijene sposobnosti komuniciranja.

Slučaj je otkriven nakon što je socijalna služba došla u kuću uhapšenih da bi provjerila zašto se par ne javlja ne telefon i na njihove pozive.

Bračni par ima još jednog mlađeg sina kojeg su socijalne službe i došle provjeriti jer dijete nisu dovodili na redovne ljekarske preglede, a još nije razjašnjeno zašto su starijeg dječaka odlučili zatvoriti u 'sobu goru od zatvorske ćelije'.

'Ovo dijete je godine provelo u sobi u kojoj se nalazi samo madrac natopljen urinom. Ostalog namještaja niti igračaka u sobi nije bilo. Dječak je u depresiji i ima brojne infekcije', izjavio je javni tužilac Millaua, Patrick Desjardines.

Oba roditelja su u četvrtak uhapšena i čeka ih suđenje za zlostavljanje i nemar prema djeci, a oboje djece je stavljeno pod zaštitu socijalnih službi, dodaje AFP.