Svijet
0

Sin kapetana palog aviona: Ne vjerujem da je odgovoran moj otac

Klix.ba
Kapetan Zaharie Ahmad Shah
Kapetan Zaharie Ahmad Shah
Sin kapetana Zahariea Ahmada Shaha, koji se nalazio za upravljačem palog malezijskog aviona na letu MH370, ne vjeruje da je on odgovoran za sudbinu 239 putnika i članova posade.

Ahmad Seth (26) je kazao da njegova porodica "ignoriše sve špekulacije" koje se vezuju uz pilota. On je prvi član Shahove porodice koji je progovorio u javnosti.

Najmlađi pilotov sin je poručio da njegova porodica još uvijek ne prihvata smrt svih osoba na ovom letu, insistirajući na fizičkim dokazima.

"Sve sam pročitao na internetu, ali ignorišem sve špekulacije", kazao je za New Strait Times. "S ocem nisam toliko blizak jer puno putuje, ali ga ja razumijem. Sada čekamo prave informacije. Vjerovat ću kad vidim dokaz svojim očima".

Malezijski zvaničnici su potvrdili da se Boeing 777-200 srušio u Indijski okean te da su svi koji su bili u njemu mrtvi. Istražioci vjeruju da je jedino kapetan odgovoran za to.

Njegov prijatelj, koji je želio ostati anoniman, kazao je da je za USA Today da kapetan Zaharie "mentalno nije bio u stanju da leti", odnosno da su mu misli bile okupirane odlukom supruge da se iseli iz njihove porodične kuće.

Novi snimci francuskog satelita pokazali su 122 plutajuća objekta u uskoj oblasti na udaljenosti većoj od 2.000 km od obala australijskog grada Pertha.

U četvrtak su avioni koji pretražuju područje ponovo naišli na probleme s nevremenom. Brodovi su ostali na tom području, ali eksperti upozoravaju da bi se vremenski uslovi mogli pogoršati, te da bolju vremensku sliku ne treba očekivati najmanje do subote ili nedjelje.

Naime, danas je potraga zaustavljena zbog loših vremenskih uvjeta.