Svijet
0

Silvio Berlusconi u centru novog skandala koji uključuje i pet zgodnih djevojaka

Sarajevo-x.com
Bijesni Silvio Berlusconi je zaprijetio da će tužiti popularni talijanski magazin Oggi zbog fotografija koje su objavljene prekjučer, a koji prikazuju bivšeg premijera u ugodnom društvu pet mladih djevojaka u svojoj vili na Sardiniji.

Na jednoj fotografiji, koja je nazvana Berlusconijev Harem, možete vidjeti medijskog magnata sa djevojkama koje sjede u njegovom krilu. Na sljedećoj "živahni" 70-godišnjak šeta, držeći se za ruke sa jednom brinetom i jednom crvenokosom djevojkom, dok ih vodi u obilazak svog luksuznog imanja.

Crvenokosa djevojka je identificirana kao Angela Sozio, bivša učesnica Big Brothera, popularnog TV programa kojeg je emitirala Berlusconijeva Mediaset TV mreža.

[slika]3[/slika]Sozio je za medije izjavila da su djevojke koje su prikazana na fotografijama radile za Berlusconijevu Forza Italia partiju. Paparazzi fotografije, snimljene za vrijeme Uskrsa, predstavljaju veliku sramotu za talijanskog konzervativnog lidera. Sve ovo se desilo samo tri mjeseca nakon što je njegova žena Veronica Lario napisala pismo dnevnim novinama, javno optužujući Berlusconija da je flertovao sa jednom od djevojaka na zabavi.

Dnevne novine Corriere della Sera su objavile da je "iziritirani" Berlusconi uputio svog advokata Niccoloa Ghedinia, da započne sa sudskim postupkom protiv magazina.

Advokat je optužio magazin Oggi da je bio politički motiviran, navodeći da je magazin odbio objaviti fotografije koji prikazuju glasnogovornika premijera Romana Prodija u razgovoru sa transvestitom na ulicama Rima.