Još jedan skandal
0

"Silvio Berlusconi je bolestan za mladim ženama"

Sarajevo-x.com
Silvio Berlusconi (Foto: AP)
Silvio Berlusconi (Foto: AP)
Italijanski premijer je opsjednut lijepim ženama, te se ta njegova opsesija graniči sa nekontrolisanom bolešću, naveo je utjecajni italijanski, katolički magazin "La Famiglia Cristiana".

Premijer Silvio Berlusconi ponovo je u centru skandala nakon što su italijanski mediji objavili vijest da je imao odnose sa maloljetnom Marokankom Karimom Keyek.

Ta afera nazvana "Rubygate" još jednom je skrenula pažnju na Berlusconija, a brojni mediji ocijenili su njegovo ponašanje neprihvatljivim, pogotovo nakon saznanja da je lično intervenisao kako bi 17-godišnju Marokanku Karimu Keyek spasio iz pritvora, gdje se nalazila zbog sumnje da je opljačkala jednu svoju poznanicu.

"Nevjerovatno je da čovjek na takvoj poziciji nema tu neophodnu samokontrolu", naveo je katolički nedjeljnik.

Veronica Lario, Berlusconijeva supruga, prošle godine je kazala kako vjeruje da je on bolestan, te ga je optužila za stalno flertovanje s maloljetnicama i zatražila razvod.

Berlusconi maloljetnici dao novac

Posljednja afera još više je srozala ugled i dostojanstvo premijera Italije. Maloljetna Marokanka oglasila se nakon navoda medija da je spavala sa Berlusconijem, te istakla kako nije imala odnose s njim, već joj je on dao novac i dijamantnu ogrlicu.

Mlada trbušna plesačica kazala je kako joj je premijer rekao da ne želi imati probleme zbog njenih godina, ali joj je pomogao da isplovi iz problema u kojima se našla dajući joj finansijsku pomoć.

Sedamdesetčetverogodišnji predsjednik italijanske vlade nije negirao poznanstvo s mladom Keyek, niti to da ju je pozivao na zabave koje je organizovao.

Opozicione partije u Italiji traže od Berlusconija objašnjenje na koji način je intervenisao u policiji da bi spasio maloljetnicu iz pritvora. Također, opozicija navodi da Berlusconijeve veze sa mlađahnim modelima i starletama nisu dopustive jer narušavaju ugled države, te bi premijer zbog toga trebao podnijeti ostavku.

"Ne interesuje nas njegov privatni život, već javni", navodi se u saopćenju Pierluigija Bersanija, predsjednika Demokratske partije.

Inače, Keyek je najavila uskoro svoju knjigu u kojoj će jedno poglavlje posvetiti Berlusconiju. Mlada Marokanka priznala je da je bila blizu toga da postane escort djevojka, te da joj je jednom jedan kineski biznismen platio 1.000 eura kako bi otišla s njim u hotel. No, više detalja će otkriti u knjizi.

"Ovo je ljevičarski napad"

Berlusconi je odbacio sve optužbe nazvavši ih ljevičarskim napadom na njega. Također, istakao je kako nema razlog da se izvini.

"U svoju kuću puštam samo dobre ljude i prije svega ljude koji se znaju ponašati", kazao je premijer Italije, prenio je Daily Telegraph.