Rumunski imigrant
0

Silovao da bi u zatvoru učio engleski s bratom

Sarajevo-x.com
Rumunski imigrant brutalno je silovao jednu djevojku na željezničkoj stanici u West Yorkshireu s namjerom da ga policija uhapsi i pritvori, te da u istom zatvoru gdje je i njegov brat dobije krevet, hranu i časove engleskog jezika.

Ali Majlat povezivan je sa brojnim prekršajima u svojoj zemlji i u Velikoj Britaniji, a u svom posljednjem napadu udarao je i vukao za sobom 21-godišnju žrtvu koja je čekala voz nakon što se vidjela s prijateljima.

Osim toga, ukrao joj je mobilni telefon, torbicu i narukvicu, a uhapšen je pet dana poslije, priznao krivicu i otkrio da je sve to učinio kako bi završio u zatvoru.

"Kad sam bio na željezničkoj stanici pomislio sam da bih trebao silovati tu damu kako bih dobio mjesto na kojem mogu spavati i jesti i naučiti engleski", rekao je psihologu, saznaje Daily Mail.

Nakon bizarnog priznanja proglašen je krivim za silovanje i krađu. Njegov brat nalazi se u zatvoru Wakefield zbog silovanja i pokušaja ubistva. Majlat ga je prije napada koji je počinio pokušao posjetiti, ali je bio odbijen. Priznao je kasnije kako se nadao da će biti poslan u isti zatvor gdje kaznu služi njegov brat.

"Nije se želio vratiti u Rumuniju. Samo je želio ostati u britanskom zatvoru", izjavio je policijski izvor. "Kad mu je rečeno da će nakon odsluženja kazne biti deportovan, izgledao je prestrašeno."