Svijet
0

Silovana fotoreporterka želi što prije da nastavi s radom

Klix.ba
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Fotoreporterka koju su silovala petorica muškaraca u Mumbaiju (Indija) želi da se vrati na posao što je prije moguće.

Iz svog bolničkog kreveta, 22-godišnja fotoreporterka poslala je poruku prkosa i nade govoreći da "silovanje nije kraj života".

"Želim najstrožiju kaznu za sve optužene i želim da se vratim na posao što je prije moguće", rekla je. Ljekari navode da je mlada žena pokazala veliku snagu duha.

Napad se desio u napuštenoj fabrici tekstila, ozloglašenoj nekadašnjoj industrijskoj oblasti koja je sada jedno od najbrže rastućih naselja sa luksuznim stanovima, tržnim centrima i barovima.

Fotoreporterka je bila na zadatku sa svojim kolegom i trebali su snimiti fotografije fabrike, kada su naišli na petoricu muškaraca.

Nakon što su joj ponudili pomoć da dobije dozvolu za snimanje unutar fabrike, postali su agresivni i njenog kolegu optužili za umiješanost u lokalnom zločinu, a zatim ga svezali remenom. Fotoreporterku su odveli u fabriku i silovali, saopćio je Satyapal Singh, šef policije u Mumbaiju i dodao da je policija već uhapsila dvojicu osumnjičenih te da su imenovali i identificirali ostalu trojicu. Policija je sada u potjeri za njima, a objavljene su i skice njihovih lica.