Krenula sestrinim stopama
0

Sestra najmlađe škotske majke zatrudnila u 12. godini

Sarajevo-x.com
Foto: The Sun
Foto: The Sun
Djevojčica čija sestra slovi za najmlađu osobu koja je ikad zatrudnila u Škotskoj također je rano ostala u drugom stanju. Desilo se to kad joj je bilo tek 12 godina. Preko društvene mreže Bebo prijateljima je rekla da je obavila pobačaj, nakon što im se povjerila da očekuje bebu.

Djevojčica, koja je nedavno napunila 13 godina, tvrdi da otac bebe nije vjerovao da je bila trudna, dodajući da su joj sada potrebni alkohol i droga da bi zaboravila svoj gubitak.

Njena starija sestra je postala je najmlađa majka, nakon što je zatrudnila sa svojih 11 godina.

"Sestre su veoma bliske i mlađa je oduvijek željela da bude poput starije sestre, te da ima bebu. Niko nije iznađen kada je izjavila da je zatrudnila", rekao je njihov prijatelj.

Brigu o djevojčici preuzela je socijalna služba.

"Ponašala se poput sestre koja je pila alkohol i uzimala narkotike, te se stalno nalazila u problemima. Ona u tim godinama čak ne bi trebala ni znati za te stvari", rekao je neimenovani izvor za britanski tabloid The Sun.

Socijalni radnici starijoj sestri, koja sada ima 16 godina, svojevremeno nisu dozvolili da se vrati u stan sa bebom. Nakon porođaja 2006. bila je smještena kod jedne hraniteljske porodice, međutim, razdvojena je od djeteta i sada im je kontakt ograničen.