Svijet
0

Šest osoba poginulo u zemljotresu u Kolumbiji

FENA
Najmanje šest osoba je poginulo, a 17 je povrijeđeno u zemljotresu jačine 5,5 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio Kolumbiju, saopštile su danas vlasti te latinoameričke države.

Žrtve su stradale u odronima i klizištima koja su se u subotu uveče po lokalnom vremenu sručila na njihova vozila na putu od Bogote ka Viljavisensiju, glavnom gradu provincije Meta u centralnom dijelu Kolumbije koja je sa preko 44 miliona stanovnika treća najmnogoljudnija zemlja na južnoameričkom kontinentu.

Epicentar potresa je bio 55 kilometara jugoistočno od Bogote i u tom području se srušilo oko 40 kuća, prenijela je njemačka novinska agencija DPA.

U glavnom gradu Kolumbije, višemilionskoj Bogoti, od jačine potresa prekinute su telefonske veze, dvije zgrade su se zapalile, a na nekoliko su primjećene pukotine, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Karlos Olgin.

Kolumbija, koja se prostire na 1,1 milion kvadratnih kilometara, nalazi se u trusnom području. U zemljotresu jačine 6,2 stepena Rihtera 1999. u Kolumbiji je poginulo 1.200 ljudi.