"Umalo nisam umro"
0

Šešelj: Mračne sile zla urotile su se protiv mene

FENA
Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj
Vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj, kojemu se u Haagu sudi za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, kazao je u utorak haaškim sucima kako "umalo nije umro" kada mu je u pritvoru 6. januara pozlilo te je nakon toga zbog srca hospitaliziran u bolnici u Leidenu.

"Mračne sile zla urotile su se protiv mene", kazao je Šešelj (57) na administrativnom ročištu održanom na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije tvrdeći da američka, britanska i francuska obavještajna služba već godinama "upravljaju njegovim zdravljem". Tomu je dodao i kako sada sumnja da se radiovalovima utječe na rad njegova srca.

Opisujući zdravstvenu epizodu u januaru u pritvoru Šešelj je sucima kazao kako ga hitna pomoć nije mogla odnijeti na nosilima nego su se čekali holandski vatrogasci kako bi prepilili rešetke na prvom spratu pritvora pa je nakon toga uz njihovu pomoć kroz prozor spušten do vozila hitne pomoći. Opisao je i kako mu je nakon toga u bolnici u Leidenu ugrađen potkožni defibrilator (ICD) kako bi se spriječile ponovne aritmije, navodeći pri tom da je u bolnicu stigao s frekvencijom rada srca od 240.

Završne riječi u predmetu zakazane su za 5. ožujka ove godine.