Svijet
0

Serija eksplozija u Londonu

NINA
U središtu Londona danas je gotovo istovremeno odjeknulo najmanje šest eksplozija, tri u metrou i tri u gradskim autobusima, u kojima su stradale najmanje dvije osobe dok se broj ozlijeđenih kreće između devet i čak 90 ljudi, javili su mediji pozivajući se na policijske i bolničke izvore koji nemaju još tačne podatke.

“Dogodilo se nekoliko strašnih incidenata u Londonu”, izjavio je ministar unutarnjih poslova Charles Clarkei dodao da je "bilo strašnih ozljeda".

Tri eksplozije su se dogodile u metrou i u najmanje tri autobusa u središnjem dijelu britanske prijestolnice, saopštila je policija.

Vozila hitne pomoći poslana su u finansijsku četvrt Londona gdje se između stanica Liverpoola i Aldgate dogodila eksplozija, ali još nije poznato što je izazvalo eksplozije autobusa u središtu grada.

Televizija Sky News je prikazala snimak jednog uništenog autobusa i navela da izgleda da je London došao pod udar terorista.

"Vjerujemo da se dogodila neka vrsta eksplozije. Nekoliko ozlijeđenih ljudi dolazi s postaje Aldgate”, rekao je neimenovani glasnogovornik londonske policije.

"Još nemamo jasan pregled situacije. Izvještaji s terena nam još stižu”, dodao je on.

Zbog eksplozije u metrou obustavljeni su svi polasci vozova.