SAD
0

Senator John Edwards priznao očinstvo djeteta svoje ljubavnice

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši američki demokratski senator John Edwards u četvrtak je priznao da je otac djevojčice koju je u februaru 2008. rodila njegova ljubavnica, što je do sada opovrgavao.

"Učinit ću sve što je u mojoj moći da joj pružim ljubav i podršku koju ona zaslužuje", rekao je Edwards u saopćenju.

Edwards (57), koji se 2008. natjecao za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, ranije je priznao da je imao aferu s Rielle Hunter dok je radila u njegovoj kampanji, ali ne i da je otac njezine djevojčice Quinn.

Edwards je negirao da je otac, tvrdeći da je afera završena prije nego je Hunter zatrudnjela.

"Ja sam Quinnin otac", priznao je Edwards, dodajući da je finansijski brinuo za kćer, što će u dogovoru s majkom, nastaviti i dalje.

"Bilo je pogrešno što sam ikada zanijekao da je ona moja kćer i nadam se da će mi jednoga dana, kada bude mogla razumjeti, ona oprostiti. Za sve one koje sam razočarao i povrijedio ove riječi nikad neće biti dovoljne, ali uistinu mi je žao", rekao je Edwards.

Edwards je angažirao Hunter u kampanji kako bi snimila seriju kratkih videa za oglašavanje, po cijeni od 114.000 dolara.

Edwards je bio potpredsjednički kandidat demokrata na izborima 2004. godine, koje su on i John Kerry izgubili od republikanskog dvojca George W. Bush / Dick Cheney, prenijela je Hina.