Za incest i maltretiranje djece
0

Sedam godina zatvora za majku iz "kuće užasa"

Sarajevo-x.com
Irkinja koja je prisiljavala svog 13-godišnjeg sina na seksualne odnose te izgladnjivala i maltretirala ostalo petero djece u takozvanoj "kući užasa" dobila je kaznu zatvora od sedam godina.

Kaznu je u četvrtak izrekla sutkinja Miriam Reynolds, a ime žene iz okruga Roscommon nije objavljeno s ciljem zaštite identiteta djece stare između 10 i 19 godina.

U toku suđenja iznijeti su stravični detalji o tome kako su djeca bivala plava od hladnoće, te kako im je majka večeru davala tek dvaput sedmičnu.

"Bila je to kuća užasa", prenijeli su njeno priznanje irski dnevni listovi. "Mogu sa sigurnošću reći da sam bila najgora majka na svijetu i vratila bih vrijeme unazad, ali ne mogu."

Jednog od mlađih sinova 40-godišnja majka tjerala je na seks i to četiri puta u periodu od šest godina, saznaje irski Independent.

Dobila je kaznu od sedam godina zatvora za požudu, incest i maltretiranje, stoji u izvještaju irskog suda. Sutkinja je izjavila da bi joj odredila doživotni zatvor da je bila muškarac, ali da žene štiti zakon iz 1908. kojim se određuje maksimalna zatvorska kazna od sedam godina.

Nakon slučaja incestuoznih radnji koje je otac vršio nad 16-godišnjom kćerkom 1993., irska vlada je povećala maksimalnu kaznu u ovim slučajevima za muškarce, ali je ona za žene ostala nepromijenjena.