Svijet
3

SDU BiH pozdravila policijsku akciju Trebević

FENA
Rukovodstvo SDU BiH pozdravilo je u nedjelju policijsku akciju Trebević usmjerenu ka suzbijanju općeg kriminaliteta koja se koordinirano sprovodi od agencija za zaštitu zakonitosti u nekoliko gradova u BiH.

Rukovodstvo SDU BiH izražava svoje zadovoljstvo što se sa deklarativne borbe protiv organiziranog kriminala prešlo na konkretne poteze od SIPA-e, entitetskih MUP-ova i MUP-a Kantona Sarajevo, kao i grada Istočno Sarajevo.

Također, izražava se zahvalnost svim pripadnicima policijskih agencija koji su učestvovali u ovoj akciji, a posebno pripadnicima MUP-a KS koji su i na ovaj način demonstrirali jedinstvo sindikata, uprave policije i ministarstva unutrašnjih poslova kao i činjenicu da su više nego kadri da budu iznimno važan faktor unutar sigurnosnog sistema u BiH.

"Visok nivo profesionalizma, usklađenosti, subordinacije i sinhronizacije između agencija za zaštitu zakonitosti u izvođenju ove akcije pokazuje da je na sceni postepeno uvezivanje sigurnosnog sektora u BiH što kod građana uljeva povjerenje u instrumente pravne države. Nadamo se da će odgovorni na vlasti na svim nivoima prepoznati potrebu jačanja koordinacije sigurnosnog sektora i materijalnog opremanja svih policijskih agencija u BiH kako bi se što efikasnije suprostavili dobro organiziranim kriminalnim grupama često povezanim s političkim krugovima u BiH. Također se nadamo da će ovakvih akcija sa uspješnim rezultatima biti daleko više", ističe rukovodstvo SDU BiH, saopćeno je iz Pres službe ove stranke.