Svijet
0

Sarkozy u Madridu radi razgovora sa Zapaterom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy stigao je u četvrtak popodne u Madrid radi razgovora sa šefom španske vlade Joseom Luisom Rodriguezom Zapaterom, koji bi se uglavnom trebali odnositi na budućnost evropskih institucija, saopćio je francuski izvor.

Sarkozy će sa Zapaterom imati radni ručak u palači Moncloa, sjedištu španske vlade, nakon čega će uslijediti razgovori u četiri oka, koji će potom biti prošireni s delegacijama dviju zemalja.

U pratnji francuskog predsjednika nalaze se ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner i ministrica unutarnjih poslova Michele Alliot-Marie.

Sarkozy i Zapatero trebalo bi da nastoje da izmire svoja viđenja vezano za "pojednostavljeni sporazum", koji predlaže francuski predsjednik u zamjenu za ustav koji su odbacili Francuzi i Holanđani, ali koji su odobrili Španci 2005.

Sarkozy bi trebao da se sastane sa svojim "prijateljem" Marianom Rajoyom, predsjednikom Narodne strane (konzervativna opozicija), a potom će ga u palači Zarzuela primiti na večeru kralj Juan Carlos.