SAD
0

Sarah Palin uhvaćena sa "šalabahterom" na dlanu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Bivša guvernerica Aljaske Sarah Palin, koja je tokom vikenda plijenila pozornost američkih medija govorom koji je održala na konvenciji konzervativnog pokreta "Tea Party", u ponedjeljak se našla na meti kritika zbog otkrića da si je na dlanu lijeve ruke napisala prioritete svoje politike.

U govoru na skupu Palin je kritizirala predsjednika Baracka Obamu zbog običaja da čita govore s tzv. telepromptera, uređaja koji se kolokvijalno naziva "blesimetar", nazivajući ga "karizmatičnim likom s teleprompterom".

Međutim, povećana fotografija njenog dlana, dok je stajala za govornicom, otkrila je crnom tintom napisane riječi: "energija, proračunske uštede (s prekriženom riječi proračunske), porezi i podizanje američkog duha".

Televizijske snimke njena intervjua s voditeljem konvencije, u kojem nije isključila mogućnost svoje kandidature na predsjedničkim izborima 2012. godine, pokazale su kako se Palin zagleda u lijevi dlan na prilično sumnjiv način.

Ta je snimka nebrojeno puta emitirana na američkim TV mrežama, posebno u večernjim humorističkim "talk-show" emisijama, uz podrugljive komentare, a bila je hit i na internetu, prenosi u utorak Hina.