Svijet
0

Sanader: Mesić mi je čestitao na pobjedi

FENA
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ustvrdio je da mu je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić čestitao na izbornoj pobjedi, na današnjem sastanku, ali i u izbornoj noći.

"Predsjednik mi je čestitao danas, ali i u izbornoj noći, no ja vam to tada nisam htio reći, jer sam čekao da to on sam kaže, ali danas mi je dopustio da vam to kažem", rekao je Sanader novinarima u HDZ-ovoj središnjici, javila je Hina.

Kazao je i da je s Mesićem razgovarao o početku konzultacija o sastavljanju nove vlade.

"Očekujem da će Državno izborno povjerenstvo predsjednika sutra izvijestiti o rezultatima izbora, konzultacije očekujem ovog tjedna, pa da bi onda predsjednik mandataru dao mandat za sastavljanje vlade", kazao je Sanader.

Dodao je kako razgovori o sastavljanju nove vlade idu svojim tijekom, te da se jučer našao i s Miloradom Pupovcem, potpredsjednikom SDSS-a, s kojim, kako kaže, očekuje uspješnu suradnju i u novoj vladi.

Sanader je dogovorio i sastanak s čelnicima koalicije HSS/HSLS-a, no o vremenu i mjestu sastanka nije htio govoriti.

Inače, i SDP koji je dobio deset saborskih zastupnika manje od HDZ-a pokušava osigurati većinu u Hrvatskom saboru.

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Stjepan Mesić danas je priopćeno da je Mesić danas primio predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

U priopćenju se navodi da će Mesić 5. prosinca, nakon povratka iz Bruxellesa, održati konzultacije s predsjednicima svih stranaka koje su dobile zastupničke mandate u Hrvatskom saboru, te će mandat za sastavljanje Vlade povjeriti onome "tko na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika".