Izvinila se roditeljima djevojčice
0

SAD: Tinejdžerka ubica osuđena na doživotnu kaznu zatvora

Sarajevo-x.com
Alyssa Bustamante
Alyssa Bustamante
Tinejdžerka iz Missourija, Alyssa Bustamante, koja je priznala da je davila, izbola i presjekla vrat devetogodišnjoj djevojčici Elizabeth Olten jer je htjela vidjeti kakav je to osjećaj, osuđena je na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja.

Alyssa Bustamante je imala 15 godina kada je priznala da je usmrtila Elizabeth. Čak je i odvela policiju do mjesta u šumi gdje je skrivala djevojčicino tijelo.

Prije nego što je osuđena na doživotnu kaznu Bustamante je ustala i obratila se Elizabethinoj porodici.

"Znam da riječi nisu dovoljne i da ne mogu opisati kako se grozno osjećam zbog svega što sam učinila. Da mogu dati svoj život da je vratim, učinila bih to. Žao mi je", kazala je.

Elizabethina majka koja je Alyssu nazvala "zlim čudovištem" sjedila je mirno dok je slušala njeno izvinjenje. Ona i ostatak Olten porodice nisu htjeli komentarisati presudu niti Bustamantino izvinjenje.

S obzirom da je zločin priznala izbjegla je mogućnost da ostatak život provede u zatvoru za odrasle bez šanse za puštanje na slobodu. Njen advokatski tim tvrdio je da djevojka bila depresivna i da je koristila antidepresive zbog kojih je bila sklona nasilju.

No, tužitelji su tražili dužu kaznu tvrdeći da je nekoliko dana prije nego što će mučki ubiti devetogodišnju Elizabeth iskopala dvije grobnice te da je u noći ubistav poslala svoju mlađu sestru da namami Elizabeth pozivom na igru.

Policijski poručnik države Missouri svjedočio je da mu je Alyssa priznala da je ubila nekoga jer je željela znati kakav je to osjećaj.