Mladića prijavila majka
0

SAD: Spriječen oružani napad na premijeri filma "Sumrak saga: Praskozorje"

Anadolija
Jedna žena u SAD-u je prijavila sina navodeći da je planirao izvesti oružani napad tokom premijere posljednjeg dijela filma "Sumrak“.

U gradu Bolivar u državi Missouri, majka je prijavila dvadesetogodišnjeg sina koji je planirao oružani napad tokom premijere posljednjeg dijela "Sumrak sage: Praskozorje", saopćeno je iz policije.

Mladić Blaec Lammers, koji živi u Bolivaru, uhapšen je nakon što je njegova majka primijetila promjene u njegovom ponašanju i prijavila ga policiji, saopćila je policija.

Majka je primijetila da sin pije tablete za smirenje, a u njegovim stvarima pronašla je dvije vrste oružja i veliki broj metaka.

Policija je saopćila da je uz majčinu pažnju spriječena još jedna tragedija slična onoj koja se dogodila u Denveru u gradu Aurora na premijeri filma "Povratak Batmana“. Lammers je navodno policiji priznao da je planirao pucati u gledatelje na projekciji filma. Lammers se tereti za prvostepeni oružani napad, terorizam i pokušaj ubistva.

U napadu koji se dogodio za vrijeme kinopremijere filma "Batman The Dark Knight Rises" u Denveru u julu ove godine, ubijeno je 12 osoba, a 58 ih je ranjeno.