The Washington Post
0

SAD se u Jemenu pripremaju za napad na Al-Qaidu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Sjedinjene Države rasporedile su bespilotne letjelice Predatore u Jemenu u potrazi za operativacima Al-Qaide, ali još nisu pribjegle raketnim napadima jer nemaju provjerene obavještajne podatke o mjestima gdje se nalaze pobunjenici, izvijestio je u nedjelju The Washington Post pozivajući se na američke dužnosnike.

Korištenje bespilotnih letjelica dio je kampanje protiv Al-Qaide Arapskog poluotoka (AKAP), koja je preuzela odgovornost za nedavne neuspješne napade s eksplozivom u poštanskim paketima, koji su mogli imati katastrofalne posljedice.

Američki dužnosnici rekli su za Post da Predatori patroliraju na nebu iznad Jemena već nekoliko mjeseci u potrazi za vođama i operativcima AKAP-a.

Nakon što su izloženi napadima jemenskih oružanih snaga i američkih krstarećih raketa ranije ove godine, čelnici AKAP-a "povukli su se u podzemlje", rekao je visoki dužnosnik Obamine administracije.

Korištenje američkih bespilotnih letjelica u Jemenu naglašava duboko oslanjanje SAD-a na ono što je postalo najvažnije oružje protiv Al-Qaide i drugih terorističkih skupina, prenijela je Hina.