Pilot ostavio upaljen motor aviona
0

SAD: Propeler aviona unakazio manekenku, ostala bez šake

FENA
Lauren Scruggs
Lauren Scruggs
Stravična nesreća unakazila je djevojku iz Teksasa, nakon što ju je zahvatio propeler aviona.

Lauren Scruggs, 23-godišnji model i modna blogerica iz Dallasa u američkoj saveznoj državi Teksas, umalo je izgubila život tokom zamjene mjesta s putnikom na aerodromu u mjestu McKinney. Pilot je ostavio motor aviona upaljen tokom razmještaja putnika, a kako se radi o lakom avionu, Scrubbs je morala izaći van kako bi se zamijenila.

Pritom je nesretnu djevojku zahvatio propeler aviona po gornjoj lijevoj strani tijela, uključujući i glavu. Američka Federalna služba za vazduhoplovstvo (FAA) pokrenula je istragu, zasad nema konkretnih rezultata.

Scruggs je nesreću doživjela prije dva dana i trenutno se nalazi u stabilnom stanju te je čeka još jedna u nizu operacija. Liječnici joj nisu mogli spasili lijevu šaku te je amputirana, a bore se da joj spase i lijevo oko. Je li zadobila trajno oštećenje mozga, liječnici još ne mogu sa sigurnošću utvrditi.

"Nakon višestrukih operacija Lauren je podvrgnuta operaciji rekonstrukcije lica i ramena, a izgubila je i lijevu šaku", rekla je za Daily Mail prijateljica porodice Jane Harell.

"Sada se molimo da sve bude u redu s njenim okom i mozgom. Stabilno je i čeka je nova operacija", dodala je.

Ljekari su pokušali s njom i razgovarati, a ona je na njihovo pitanje je li zna kako se zove odgovorila"Lauren. Progledala je i na desno oko te se uspjela nasmiješiti sestri blizanki i porodici i reći im kako ih voli.