Beskrajna ljubav
0

SAD: Majka žrtvovala svoj život za život bebe

Sarajevo-x.com
Amerikanka Stacie Crimm dugo je vjerovala da ne može ostati u drugom stanju. Tek u svojoj 41. godini je zatrudnjela, a njen partner ju je ostavio. Stacie je odlučila da podigne dijete kao samohrana majka, ali je uskoro saznala da ima karcinom mozga i vrata koji joj sve više narušava zdravlje. Iako je znala da potpisuje svoju smrtnu kaznu, ova hrabra majka odbila je hemoterapiju kako bi dala život svojoj bebi.

Stacie je hospitalizovana u augustu kada joj se stanje drastično pogoršalo. Nedugo nakon toga doktori su odlučili poroditi Stacie koja je živjela dovoljno da rodi malenu Dottie Mae i da je jednom drži u naručju. Dottie Mae je pri rođenju težila tri puta manje nego bebe rođene u toj dobi i nalazila se na intenzivnoj njezi kao i njena mama.

"Ova beba je sve što je ona željela. Kada me je u martu nazvala da mi kaže da je u drugom stanju čuo sam jednu presretnu ženu.", rekao je Stacin brat Ray Phillips, prenosi Daily Mail.

On je dodao da je prve tegobe osjetila kada je bila u kupovini stvari za svoju nerođenu bebu. Počela je trpjeti nesnosne bolove, a uskoro je pala na postelju. Ray se prisjeća da je, dok je mogla govoriti, pričala samo o tome kako želi poživjeti dovoljno dugo da rodi živu i zdravu bebu. Doktori su za njeno liječenje predlagali hemoterapiju, ali je Stacie to odbila ne želeći nauditi svojoj bebi. Svom bratu je pred smrt rekla da želi da se on stara o maloj Dorottie Mae.

Čim se porodila, Stacie je pala u komu. Ljekari su rekli porodici da je samo stvar vremena kada će Stacie preminuti. Međutim, Stacie je jednom došla sebi i tada je prvi i posljednji put držala bebu u svom naručju. Dirljivu scenu prikazuje i fotografija na kojoj su i doktori i njen brat koji plaču. Tri dana kasnije Stacie je preminula.