Svijet
0

SAD: Elisa helikoptera na daljinsko upravljanje presjekla grlo mladiću i usmrtila ga

Klix.ba
Devetnaestogodišnji njujorčanin Roman Pirozek je tragično stradao kada mu je elisa helikoptera, kojim je upravljao daljinskim upravljačem, presjekla grlo, zbog čega je preminuo.

Roman je izvodio trikove svojim helikopterom u parku u Brooklynu u četvrtak poslije podne kada je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad letjelicom, što je nažalost rezultiralo njegovom smrću. Helikopter je krenuo prema mladiću, a njegova mu je elisa prerezala grlo, piše Daily Mail.

Devetnaestogodišnjak je bio strastveni ljubitelj helikoptera, a bio je i potpredsjednik lokalnog kluba. Na videoservisu je objavio nekoliko snimaka svog helikoptera. Na jednom od njih je uspio napraviti sjajne trikove upravljajući helikopterom Trex 700. Na videu se vidi kako pušta helikopter da pada slobodnim padom, a potom pali njegove elise i zaustavlja ga nekoliko centimetara od svoje glave.

Promjer elisa helikoptera koji je usmrtio Romana izosi 157,4 cm, a njegova težina je nešto veća od 2,7 kg. U pomenutom parku se često okupljaju mnogobrojni zaljubljenici u letjelice na daljinsko upravljanje.