Svijet
120

SAD: Djevojčicu drogirali, silovali i raskomadali majka i njen dečko, mrtvo tijelo zapalili

Klix.ba
Mrtvo tijelo desetogodišnje Victorie Martens pronađeno je umotano u plamteću deku u stanu U New Mexicu u kojem je toga dana sa svojom majkom, njenim dečkom i njegovom rodicom trebala proslaviti rođendan. Umjesto rođendana, djevojčica je silovana, zadavljena i raskomadana.

Policajci su na ulazu u stan u koji su došli nakon prijavljene buke, zatekli jednog sumnjivca kako pokušava pobjeći kroz balkon stana koji je bio ispunjen dimom.

U kupatilu, u kadi, nalazilo se tijelo desetogodišnjakinje za koju se ispostavilo kako joj je ubrizgan metamfetamin prije nego što je silovana i ubijena, a tijelo joj je djelimično raskomadano, a zatim i zapaljeno.

Njena majka Michelle uhapšena je pod sumnjom da je odgovorna za zanemarivanje, kidnapovanje, smrt i sabotiranje dokaznog materijala zajedno sa svojim dečkom Fabianom Gonzalesom i njegovom rodicom Kelley koji se pored navedenog terete i za silovanje.

Fabian Gonzales, Michelle Martens i Kelley
Fabian Gonzales, Michelle Martens i Kelley

Majka djevojčice kazala je kako je njen dečko Victoriji ubrizgao metamfetamin kako bi je smirio, da bi je zatim silovao i udavio, a Kelley je ubola nožem.

Fabian i Kelley također prebacuju krivicu jedno na drugo, što su uradili i na saslušanju na sudu. Trenutno su u pritvoru, a određena im je kaucija od po jedan milion dolara.

Ljudi širom svijeta odaju počast malenoj Victoriji. Postavljaju cvijeće i svijeće, kao i igračke, a specijalna proslava njenog rođendana održana je jučer u Mariosa parku.