Uhapšen kolumbijski "Fritzl"
0

S kćerkom izrodio osmoro djece

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Kolumbijska policija uhapsila je jednog muškarca pod optužbom da je seksualno zlostavljao kćerku od djetinjstva i sa njom imao osmoro dece.

Agenti iz kancelarije kolumbijskog tužioca odveli su Arsebija Alvaresa (55) sa lisicama na rukama, pošto je njegova kćerka prijavila policiji da ju je otac zlostavljao otkako je bila devojčica, javio je Tanjug.

Alba Nidija Alvares (35) iz grada Marikite izjavila je da ju je jedan evangelistički sveštenik ubjedio da zlostavljanje prijavi.

Majka Alba Nidije je umrla kada je djevojčica imala pet godina, ostavivši je ocu da brine o njoj, koga je lokalna štampa nazvala "monstrum iz Marikite".

Država je preuzela brigu o osmoro djece u dobi između jedne i 19 godina.

Slučaj podsjeća na onaj Jozefa Fricla, Austrijanca koji je u martu osuđen na doživotnu kaznu zatvora u mentalnoj ustanovi zbog držanja u zatočeništvu i silovanja kćerke 24 godine, sa kojom je imao sedmoro djece i izazivanje smrti jednog od njih.

Nadležni za zaštitu prava djeteta zatražili su da Alvares, ukoliko sud utvrdi krivicu, bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora, ukazujući da u Kolumbiji postoji na hiljade slučajeva zlostavljanja djece, koji nisu procesuirani.