New York
0

Ruslana Korshunova ubijena zbog novca?

FENA
Informacija o pogibiji svjetski poznatog modela Ruslane Korshunove u New Yorku već četvrti dan je jedna od glavnih tema i u američkim i u ruskim medijima. Danas, 2. jula Ruslana bi napunila 21. godinu.

U prošli ponedjeljak stotine novinara dočekale su na njujorškom aerodromu Valentinu Korshunovu, Ruslaninu majku, koja je iz Alma Ate doputovala kako bi preuzela kćerkino tijelo, izvještavaju ruski mediji.

U porodici Korshunovih su odlučili: djevojka će biti sahranjena u domovini, Kazahstanu.

U tri godine karijere ta djevojka „s kosom Rapunzel“ uspjela se zadržati na samom vrhu Olimpa modnog biznisa. Posljednjih godina nije joj bilo potrebno pokazivanje na modnim pistama, postala je lice francuske kompanije „Nina Ricci“.

„Ruslana je svojom plaćom značajno popravila porodičnu situaciju“, kazao je 'Izvjestijam' (Vijesti) voditelj programa „Show-bum!“ kazahstanskog TV kanala KTK Roman Aleksandrov, koji je, kako je sam kazao, tri godine bio u dobrim prijateljskim odnosima s Ruslanom.

„Ona je dva-tri puta godišnje dolazila ovamo, u Alma Atu, i pri jednom od tih dolazaka upoznao sam je sa svojim prijateljem. On je mlad čovjek, još nema ni 40 godina. S obzirom da je dosta imućan i ima veze s vladom, njegovo ime ne mogu otkriti. Ubrzo se on u određenim krugovima počeo pojavljivati zajedno s Ruslanom i svi su počeli govorkati da joj je on zvanični momak. Ja s Ruslanom o toj temi nisam pričao. Ona nikome nije dozvoljavala da se bavi njenim osobnim životom. Ukoliko joj se tema razgovora ne bi dopala, zatvarala se i kucanje bi bilo beskorisno“, ispričao je Aleksandrov.

Prema njegovim riječima, Ruslana mu je, bez obzira na svoju zatvorenost, u jednom razgovoru spomenula da ima problem. Naime, jedna modna agencija koja ju je zastupala pokazala se nekorektnom.

"Ruslana je slučajno saznala da je njeni agenti potkradaju ne uplaćujući redovno honorar", spomenuo je Roman.

"Koliko sam shvatio, Ruslana je predala tužbu sudu u kojoj je spomenula nevjerovatnih 500 hiljada američkih dolara. Ko zna kako bi se proces završio? Možda u Ruslaninu korist? Moguće je i da su je uklonili kako ne bi morali isplatiti novac? Ne vjerujem da je svoj život završila samoubistvom!"

Međutim, iz medicinske ekspertize je izvjesno jedno: Ruslana je umrla trenutno, „zbog trauma nevezanih za život, nego nastalih kao rezultat pada s devetog kata“.

Na asfaltu pokraj njenog stana na Water St., gdje je dosad bila vidljiva policijskom kredom ocrtana kontura njenog tijela, svih ovih dana nalaze se svijeće i prirodno cvijeće u spomen na nju.

Žureći objaviti verziju o samoubistvu, policija razmatra i druge „scenarije“ pogibije Ruslane Korshunove - djevojka je bila jako popularna u Americi. Jedna od verzija je - nesrećan slučaj. Nije isključeno da se Ruslana previše nagela preko balkonske ograde kako bi odgurnula specijalnu polietilensku mrežu koja je prekrivala fasadu (već nekoliko dana radnici su farbali zidove). Visina „modela“, emocionalna i fizička premorenost ili nevješt pokret – i djevojka se našla iza ograde.

„To se moglo dogoditi slučajno, jer je izgubila ravnotežu“, smatra „Daily news“ i dodaje još jednu mogućnost pogibije, citirajući riječi njujorškog „bivšeg ljubavnika“ Artema Perchenka.

„Bila je pod stresom od pretjeranog umora vezanog za posao“.

Prema policijskim podacima, Perchenok je bio posljednji koji je vidio Ruslanu. On je izašao iz njene sobe rano ujutro, nekoliko sati prije njene pogibije.

Protiv samoubistva govori jedan mali detalj. Na snimcima reklame „Nina Ricci“ model su podignuli pod sami plafon studija. U jednom momentu ona je posrnula i na njenom licu se pojavio užas. Djevojka se otvoreno bojala visine. I da je izabrala samoubistvo, učinila bi to na drugi način, spekuliraju mediji.