Svijet
0

Ruski serijski ubica: Ubijanje je kao ljubav

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Ruski serijski ubica kojem se sudi za ubistvo 49 ljudi, govorio je na sudu o svojim djelima i zatražio od suda da na popis ubijenih doda još 11 ljudi. Tridesettrogodišnjak je izjavio kako je ubijanje poput ljubavi, a da je sa gnusnim "hobijem" započeo sa 18 godina, ubivši kolegu iz razreda.

Tridesettrogodišnji radnik iz supermarketa, Alexander Pichushkin, kojem se sudi za ubistvo 49 ljudi, izjavio je na suđenju kako je za njega ubijanje poput ljubavi, prenio je u srijedu Reuters.

Pichushkin je izjavio kako je nakon prvog ubistva osjetio neizmjernu ljubav, kao prvi put kad se voli.

"Prvo ubijanje je poput prve ljubavi. Nikada ga nećete zaboraviti. Prvi put sam ubio sa 18 godina i to prijatelja iz razreda", izjavio je Pichushkin za sud iza rešetaka sudske ćelije.

Ubica je objasnio kako je predložio svom prijatelju da ubiju nekoga, a kada je prijatelj odbio on ga je "poslao na nebo".

"Što vam je osoba bliža, što je više znate, veća je vjerovatnoća za ubistvo", izjavio je Pichushkin.

"U svim slučajevima kada sam ubio, to sam učinio samo zbog jednog razloga. Ja ubijam da bih živio jer kada oduzimaš život, želiš da živiš", dodao je.

Iako je često bio agresivan na sudu, Pichushkin je gestikuliranjem pokazao poroti kako je golim rukama udavio svoje žrtve te je pokazivao ožiljke na rukama koje su mu one ostavile.

Tužiteljstvo je serijskog ubicu optužilo za 49 ubistava, ali im je on rekao da na popis dodaju još 11 - koliko je prema svojoj procjeni ubio.