Potraga se nastavlja
0

Rusija: Spasioci izvukli 92 tijela žrtava nesreće na Volgi

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ruski spasioci uspjeli su do sada da iz Volge izvuku 92 tijela putnika potonulog broda "Bulgaria", a 73 žrtve su identifikovane, izjavio je u utorak ministar saobraćaja Igor Levitin.

On je kazao da će isplata odštete porodicama žrtava početi u srijedu sredstvima koja će iz federalnog budžeta biti prebačena u budžet republike Tatarstan, prenosi Itar - Tass.

Svaka od porodica, koje su nekog od bližnjih izgubile u nesreći, dobiće od republičkih vlasti po 300.000 rubalja, javila je ruska agencija pozivajući se na izvore iz republičke vlade.

Do 100.000 rubalja biće isplaćeno povrijeđenima zavisno od stepena povrede, a oko 10.000 rubalja na ime izgubljene imovine.

Potraga za nestalim putnicima "Bulgarije" se nastavlja, a u akcijama spasavanja angažovano je oko 170 ronilaca, koji pretražuju vode u širine od 130 kilometara.

Tokom istrage o nesreći broda "Bulgaria" do sada su privedeni generalna direktorica kompanije "ArgoRečTur" koja je iznajmila brod Svetlana Injakina i viši ekspert Kamske filijale Ruskog riječnog registra Jakov Ivašov, izjavio je predstavnik Istražnog komiteta Vladimir Markin ranije u utorak Itar-Tassu.

Ranije je protiv njih pokrenut krivični postupak za pružanje usluga koje ne odgovaraju zahtjevima sigurnosti, zbog kojih je zbog neopreznosti izazvana smrt dva i više lica".

Brod "Bulgaria" je proizveden 1955. godine u Čehoslovačkoj, a tužilaštvo navodi da je posljednji generalni remont obavljen prije 30 godina, kao i da brod nije imao važeću dozvolu za prevoz putnika.

Prema podacima Istražnog komiteta, na brodu, predviđenom za prevoz 140 osoba, u trenutku potonuća bile su 192 osobe, a ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu rekao je da je bilo 208 osoba, od kojih 25 nije bilo registrovano, podsjeća Itar-Tass.