Tverska oblast
0

Rusija: Selo Bezguzovo odlučilo da bojkotuje izbore

FENA
Mještani ruskog sela Bezguzovo u Tverskoj oblasti najavili su da neće izaći na izbore za Državnu Dumu u nedjelju, 4. decembra, jer, kako tvrde, nisu zadovoljni što vlast nije ispunila prethodna obećanja i nije im izgradila potrebnu infrastrukturu.

Cijelo selo, koje se nalazi oko 200 kilometara od Moskve, jedinstveno je kada je riječ o bojkotu izbora, prenosi list "Izvjestija" u specijalnoj reportaži kojoj su posvetili cijelu stranicu u današnjem izdanju, prenio je Tanjug.

"Živimo bez gasovoda, bez asfaltnog puta i uličnog osvjetljenja iako se selo nalazi na samo 400 metara od grada. Zašto onda da izađemo 4. decembra na izbore? Za koga da glasamo ako su obećanja ostala samo mrtvo slovo na papiru?", pitali su seljani Bezguzova u pismu predsjedniku Rusije Dmitriju Medvedevu.

Mještani ovog sela poznati su još po nečemu - imaju svoju??internetsku stranicu koju redovno ažuriraju i na kojoj je registrirano njih 90, što im omogućuje da ipak komuniciraju s cijelim svijetom.

Lokalne vlasti nisu zadovljne što je selo baš sada uoči izbora riješilo da se požali predsjedniku na loše uslove života, pa su mještane nazvale ucjenjivačima.

"Ima sela gdje je još gore, gdje nemaju vodu, nemaju put, nemaju ništa, pa ljudi žive spokojno, izlaze na izbore, i ne žale se. A ovi ucjenjuju, i to pred izbore", rekao je šef lokalne administracije.