Negira da su imali seks
0

Ruby došla da svjedoči na suđenju Berlusconiju

FENA
Karima El Mahroug
Karima El Mahroug
Marokanaska plesačica u noćnim klubovima za koju se navodi da joj bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi platio za seks u ponedjeljak je došla da svjedoči na suđenju Berlusconiju.

Tužioci tvrde da je Karima El Mahroug radila kao prostitutka dok je bila maloljetna. Ona i Berlusconi negiraju da su imali seks, prenosi BBC.

Mahroug - poznatija pod nadimkom "Ruby, kradljivica srca", ranije se nije pojavila na suđenju.

Berlusconijevi advokati zatražili su da se suđenje odgodi zbog trenutne predizborne kampanje.

Berlusconi se natječe na izborima, nakon što je odstupio s trećeg premijerskog mandata u novembru 2011. gpodine, kada ga je zamjenio tehnokrata Mario Monti.

Tužioci su optužili odbranu da pokušava produžiti, a sada i odgoditi, suđenje kako bi izbjegla donošenje presude uoči izbora, koji se trebaju održati krajem februara.

Mahroug je dva puta pozivana na suđenje, ali ona se nije odazvala, očigledno zbog odmora koji je provodila u Meksiku.

Berlusconi, kojem je sada 76 godina, optužen je da je platio za seks s Mahroug u 2010. godini, kada je ona bila 17-godišnjakinja.

Seks s prostitutkom mlađom od 18 godina krivično je djelo u Italiji.

Milijarder i medijski mogul priznao je da je slao novac Mahroug - ali je insistirao na tome da je to samo bio poklon za prijateljicu u finansijskoj nevolji.

Tužioci tvrde da su oni imali seks u 13 prilika.

Berlusconi negira da je imao seks s njom, i svjedočio je kako mu je ona rekla da ima 24 godine.

Mahroug također negira da je imala seks s njim - ili da je bila prostitutka.

Berlusconi je također optužen za zloupotrebu vlasti, jer je intervenirao nakon što je Mahroug bila uhapšena u drugom slučaju.

On je navodno zatražio od policajaca da je oslobode, rekavši im da je ona unuka bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka.

On je priznao da je nazvao policiju, ali je negirao da je vršio pritisak na policajce - i izjavio je kako mu je Mahroug rekla da je u rodu s Mubarakom.

Berlusconi je suočen s kaznom zatvora od 15 godina ako se proglasi krivim.