Pojavit će se na sudu iduće godine
0

Ronaldo i Clooney će svjedočiti na suđenju Silviju Berlusconiju

Sarajevo-x.com
Fudbaler Cristiano Ronaldo i holivudska zvijezda George Clooney će biti pozvani kao svjedoci odbrane u suđenju sada već bivšem premijeru Italije Silviju Berlusconiju.

Ronaldo i Clooney će se pojaviti među 200 svjedoka koji bi trebali dati iskaz o tome da su tri osobe angažovale prostitutke za zabave 75-godišnjeg bivšeg premijera. Tužitelji tvrde da su TV zvijezda Nicole Minetti, menadžer iz svijeta show biznisa Lele Mora i glavi urednik informativnog programa Televizije Retequattro Emilio Fede angažovali prostitutke koje su bile plaćena da prisustvuju "bunga bunga" zabavama Silvija Berlusconija.

Suđenje bivšem premijeru Italije bi trebalo početi iduće sedmice u Milanu, ali se Ronaldo i Clooney neće pojaviti na sudu bar do naredne godine.

Minetti (25) je navodno koristila svoje veze koje je imala radeći na televiziji kako bi angažovala prostitutke, a zauzvrat ju je Berlusconi nagradio mjestom vijećnice u Milanu u ime njegove stranke, iako nema bilo kakvog političkog iskustva. Minetti je navodno izvodila i provokativan striptiz na Berlusconijevim zabavama u njegovoj vili u Arcoreu u blizini Milana. Na zabavi je bilo više od 30 žena koje su rekle da su plaćane kešom i nakitom.

Fede (80) i Mora (55) su također angažovali žene na ovim zabavama, a među njima je bila i marokanska trbušna plesačica Karima El Mahroug, poznata kao Ruby Heartstealer. Plesačica je tad imala 17 godina. Berlusconi je optužen da je imao seks s njom prije nego je napunila 18 godina.

Cristiana Ronalda je pozvala odbrana trojice optuženih, jer Ruby tvrdi da je provela jednu noć s njim. Ranije je izjavila da joj je fudbaler platio 4.000 eura za seks te da je u to vrijeme bila maloljetna. Međutim, Ronaldo tvrdi da ništa od ovoga nije tačno. S druge strane Clooney je priznao da je jednom bio na zabavi u vili talijanskog premijera, ali da se nije dogodilo ništa sporno.

Među ostalima, koji će svjedočiti na suđenju Berlusconiju, su i još dvije žene, Ambra Battilana i Chiara Danese koje su rekle da su ostale šokirane i da su se osjećale neugodno nakon zabave te su tražile da idu kući ranije nego je bilo predviđeno.

Suđenje Berlusconiju za seks sa maloljetnom Ruby je odvojeno od suđenja za zloupotrebu položaja koje će biti nastavljeno kasnije ovog mjeseca, pišu britanski i talijanski mediji.

Budući da Silvio Berlusconi više nije premijer neće se moći pozvati na imunitet.

Nadia Alecci, advokatica Emilija Fede, je izjavila da su Clooney i Ronaldo navedeni kao svjedoci odbrane Nicole Minetti i njenog pravnog tima.

Paolo Righi, advokat Nicole Minetti je rekao da su pozvali Ronalda da svjedoči jer vjeruju da on, uprkos tvrdnjama prostitutke Ruby, uopće nije upoznao ovu ženu.

Ranije ove godine, kada je Ruby u javnosti iznijela tvrdnje da je imala seksualni odnos sa Ronaldom, njegovi advokati su izdali saopćenje u kojem je navedeno da se radi o notornim lažima te da to mogu i dokazati.