Opala mu popularnost
0

Romney: Radit ću za sve Amerikance i pomagati im

Anadolija
Mitt Romney (Foto: Arhiv/AFP)
Mitt Romney (Foto: Arhiv/AFP)
Nakon što je ovih dana bio prozivan u javnosti zbog šokantnih izjava da prihvata stav samo jednog dijela američkih državljana, predsjednički kandidat republikanaca na predsjedničkim izborima Mitt Romney je izjavio da želi raditi za sve građane SAD-a.

Govoreći za jednu televiziju na Floridi, Romney je kazao: “Svjestan sam činjenice da neću osvojiti glasove svih američkih državljana i zato ću svoju izbornu kampanju usmjeriti prema glasačima za koje mislim da će glasati za mene.”

Dodao je da u svojoj izbornoj kampanji potencira pomaganje onim društvenim slojevima koji trebaju pomoć i podršku te stoga njegova politička platforma obuhvaća svakog američkog državljanina.

“Svima je jasno šta sam radio u prošlosti. Do sada sam jasno pokazao da želim pomagati i raditi za sve građane SAD-a”, rekao je Romney.

“Glavno pitanje ove izborne kampanje nije ko veći značaj pridaje najsiromašnijim i građanima srednje klase. Naravno da i ja i Obama dajemo značaj tim ljudima. Glavno pitanje je ko može najsiromašnijim i građanima srednje klase u SAD-u osigurati bolji i kvalitetniji život. Ja u tome mogu uspjeti, a Obama ne može”, poručio je Romney.

Međutim, anketa koju je uradio Reuters/Ipsos pokazala je da je popularnost Romneya znatno opala nakon što je javnost saznala za šokantne poruke da ga ne zanima skoro polovina građana SAD-a.

Podsjećamo, snimak govora republikanskog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u Mitta Romneya, u okviru izborne kampanje tokom koje je prikupljan prihod za kampanju, izazvao je veliki šok u SAD-u.

Naime, na internetu se pojavio snimak Romneyevog govora u privatnoj kući direktora investicijske kompanije "Sun Capital Partners" Marca Ledera u kojem predsjednički kandidat republikanaca direktno omalovažava pristalice njegovog političkog konkurenta Baracka Obame.