Ubio 130 žena i djevojčica
0

Rodney Alcala je najgori ubica u historiji SAD-a

Sarajevo-x.com
Rodney Alcala (Foto: AP)
Rodney Alcala (Foto: AP)
Američka policija je objavila više od 100 fotografija neidentificranih žena i djevojčica za koje se vjeruje da bi mogle biti žrtve najgoreg serijskog ubice u historiji SAD-a. Fotografije je snimio sam ubica, Rodney Alcala, koji je osuđen na smrt zbog divljačkog ubistva 12-godišnje djevojčice i četiri druge žene, prenose britanski mediji.

Na suđenju u gradu Santa Ana u Kaliforniji početkom ove sedmice, ovaj 66-godišnji monstruozni ubica priznao je ubistvo još 30 žena u 70-im godinama dok policija vjeruje da žrtava ima još.

On je povezan sa smrću još dvije djevojčice iz Seattlea, stare 13 i 17 godina, kao i jedne 19-godišnjakine nestale na istom području, te dvije žene u New Yorku i više njih u Los Angelesu.

Fotografije žrtava su otkrivene u jednom skladištu u Seattleu i Washingtonu gdje ih je Alcala, inače amaterski fotograf, čuvao prije hapšenja.

Iako je većina od 1.000 pronađenih fotografija sa ženama koje su fotografirane u najobičnijim situacijama, poput sjedenja na klupi u parku, neke od žena su se skinule za njega.

Policija vjeruje da je Alcala fotografije čuvao kao bolesne suvenire i podsjetnik na njegove žrtve. On je bio poznat pod nadimkom "Dating Game Killer" ili "Ubica iz igre spojeva" jer se jednom pojavio i u američkoj verziji reality programa "Blind Date".

Žene koje se nalaze na fotografijama starosti su od onih školskog uzrasta do žena u u njihovim 20-im i 30-im godinama, a dolaze iz svih dijelova SAD-a. Dvije fotografije su najvjerovatnije napravljene nakon što su neke od žena ubijene.

"On je počinio neopisiva djela užasa. On je jedno zlo čudovište koje zna da to što radi nije dobro i nije ga briga", izjavio je jedan sudija tokom suđenja u Kaliforniji.

Detektiv Claiff Shepard koji je bio uključen u istragu čitavog slučaja je izjavio da se ovaj ubica može smjestiti "negdje odmah ispod Hitlera jer nije ljudsko sve što je on uradio svojim žrtvama".

Alcala, koji je sam sebe branio tokom suđenja, ženama i djevojčicama je nudio da ih fotografira. Njegov obrazac zločina se potom sastojao od njihovog silovanja, davljenja sve dok ne bi izgubile svijest, a nakon što bi se one probudile, tada ih je ubijao.

Ovaj fotograf je, prema nalazima istrage, imao koeficijent inteligencije jednog genija od 160.

Rodney Alcala se na suđenju u utorak pred sudom pojavio potpuno nezabrinut svojom sudbinom, čak i onda nakon što mu je izrečena smrtna kazna ubrizgavanjem smrtonosne injekcije, zbog kidnapovanja i ubistva 12-godišnje Robin Samsoe, koja je nestala nakon odlaska biciklom na časove baleta još davne 1979.godine.

Alcala se cijelo vrijeme suđenja smijao i pričao, i poslije izricanja presude za ubistvo četiri žene iz Los Angelesa koja je počinio između 1977 i 1979.godine.

Trebalo je gotovo 30 godina da Alcali bude zakonski dokazana odgovornost. On je prethodno bio osuđen za ubistvo malene Robin ali je presuda dva puta preinačena. Policija je uspjela pronaći fotografiju naušnice koju je djevojčica nosila netom prije ubistva.