Josef Fritzl pred psihijatricom
0

"Rođen sam da silujem"

Sarajevo-x.com
Otac monstrum koji je svoju kćerku držao zarobljenom u podrumu porodične kuće ne dajući ni njoj ni djeci koju je s njom dobio da vide svjetlo dana, pojavio se pred psihijatricom i izjavio da je "rođen da bude silovatelj".

Josef Fritzl, 73-godišnji penzioner, koji je nakon 24 godine torture drugih konačno završio u zatvoru, otvorio je dušu na sesiji. Mirno je odgovarao na pitanja doktorice Kastrer koju su australske vlasti pozvale da pokuša "proniknuti u Fritzlov uvrnuti um", piše Sun.

Ispitivanje je trajalo satima, a zaključak koji je donijela glasio je: ovaj čovjek je preopasan da bi bio pušten na slobodu.

Psihijarica vjeruje da je Fritzlovo djetinjstvo obilježila dominantna sadistički nastrojena majka koja ga je podizala bez ljubavi, te da je činjenica da je rastao bez oca umnogome utjecala na njegovo pretvaranje u manijaka koji voli držati sve pod kontrolom.

On je i kao tinejdžer imao psihičkih problema, a jednom prilikom napao je jednu djevojku u parku.

"Rođen sam da budem silovatelj. Jednostavno imam zle crte," rekao je.

U izvještaju doktorice Kastner stoji: "Gospodin Fritzl je rođen kao nepodobno dijete što će ostaviti posljedice za cijeli njegov život. Djetinjstvo ga je učinilo emocionalno osakaćenim."

U toku sesija ispričao je kako su ga odvodili u sklonište u toku Drugog svjetskog rata, a da njegova majka nije željela tamo ići, te se bojao da bi je mogao naći mrtvu kad se vrati.

Doktorica je zaključila da je Fritzl imao potrebu da dominira ženama i da "posjeduje vlastitu osobu".

Monstrum je zaključio da je "dobro postupao" sa zarobljenom kćerkom i djecom, te da im je mogao učiniti mnogo gorih stvari.

"Dao sam im školski pribor da mogu učiti. Dao sam im igračke, pa čak i kućne ljubimce," izjavio je, uvjeren da će biti oslobođen.

Doktorica Kastner, koja je radila sa više od 500 ubica i seksualnih manijaka, istakla je kako nije upoznala nikoga sličnog Fritzlu.

"Ne mogu vjerovati da neko može biti zao do srži," kaže ona, ali i zaključuje da je starac znao da je to što čini pogrešno i da je dovoljno mentalno zdrav da mu se može suditi.