SAD
0

Roditelji ostavili bebu zatvorenu u automobilu osam dana

Sarajevo-x.com
Tracey Hermann (21) i James Sargent (23) optuženi su za prvostepeno ubistvo jer su svoju petomjesečnu bebu ostavili u automobilu osam dana. Dijete je najvjerovatnije umrlo od dehidriranja i gladi, ali će se više znati nakon autopsije.

Tužitelji koji rade na predmetu nazvali su ovaj slučaj "jednim od najgorih ikada u oblasti zanemarivanja djece". Naime Tracey Hermann i James Sargent ostavili su u automobilu svog petomjesečnog sina osam dana, a dijete je podleglo, najvjerovatnije zbog gladi i dehidracije.

Otac James je pozvao Hitnu pomoć i rekao da njegovo dijete nije dobro nakon čega je ustanovljena smrt, ali su istražitelji prema novim dokazima zaključili da je dijete gladovalo osam dana te da nije unosilo nikakvu tekućinu.

Osim toga, djetetovo tijelo je bilo potpuno ukočeno, a istražitelji su ustanovili da je dijete duže vrijeme mokrilo u istu odjeću te da nije imalo stolicu zbog izgladnjivanja. Djetetove oči su bile potpuno otvorene.

Petomjesečna beba je imala identičnu odjeću kao što su susjedi vidjeli da ju je imala i u automobilu. Hitna pomoć je pak dijete pronašla unutar stana, ali istražitelji vjeruju da je dijete zapravo umrlo u automobilu, a da je otac pokušao prikriti prave razloge smrti premjestivši ga u stan, izvještava Week.