Najmlađa britanska majka
0

Rodila u 12. godini, pa joj zbog droge oduzeli dijete

Sarajevo-x.com
Tressa Middleton
Tressa Middleton
Najmlađa britanska majka izjavila je kako će učiniti sve da može posjećivati svoju kćerku, koju je dobila u 12. godini, nakon što joj je u ponedjeljak to bilo onemogućeno. Prije 18 mjeseci bebu je, kako kaže, protiv svoje volje dala na usvajanje.

Tressa Middleton, koja sada ima 16 godina, kaže kako je nakon porođaja pala u depresiju, te se okrenula alkoholu i drogama. Iz socijalne službe su odlučili da joj oduzmu skrbništvo nad djetetom uz obrazloženje da se o kćerci ne može brinuti.

"Ne pijem alkohol u tolikoj mjeri kao ranije, a prestala sam pušiti hašiš. U prošlosti sam svašta radila, ali sam sa tim sad prestala. U narednih nekoliko godina ću srediti svoj život, a nakon toga ću početi sa borbom da dobijem pravo da mogu posjećivati svoju kćerku", rekla je ona.

Middleton je zatrudnila u 11. godini nakon seksa sa tinejdžerom na jednoj zabavi, a cijeli slučaj šokirao je Britance.

Odlučeno je da ona ne može voditi brigu o djetetu, a prije 18 mjeseci je, kako kaže, protiv svoje volje potpisala usvajanje djeteta.

Njihov kontakt je prekinut u decembru prošle godine kada je beba zvanično usvojena, a 16-godišnja majka putem suda je tražila da bebu može posjećivati dva puta godišnje, prenosi Daily Mail.

"Ne mislim da djetetu mogu pružiti život kakav ona treba", kaže mlada majka. "Nikad nisam zažalila što sam rodila dijete, a kada budem starija želim izgraditi odnos sa kćerkom."