Svijet
2

Rodbina i prijatelji oplakuju žrtve avionske nesreće: Bila je prijateljica za poželjeti

Klix.ba
Alena Moiseeva imala je samo pet godina
Rusija je proglasila trodnevnu žalost nakon smrti 224 putnika i člana posade, koji su poginuli u padu aviona na egipatskom poluotoku Sinaj.

Porodice poginulih okupile su se na aerodromu u ruskom Sankt Petersburgu, očekujući nove informacije o sudbinama njihovih najmilijih. Međutim, mnogi su svjesni kako nikada više neće vidjeti svoje roditelje, braću, sestre, djecu...

"Družile smo se duže od 20 godina. Bila je veoma dobra prijateljica koja je više brinula za druge nego za sebe. Izgubiti takvog prijatelja je kao da vam neko odreže ruku", rekla je Julia Zaiceva, dodavši kako se njena prijateljica Elena Rodina, koja je poginula, tek nedavno udala. Imala je 33 godine.

Jedan od pripadnika aerodromskog obezbjeđenja za Al Jazeeru je izjavio kako aerodrom u Sankt Petersburgu izgleda kao da neko snima tragediju.

"Sve je potpuno nestvarno. Gdje god se okrenete vidite samo uplakana i šokirana lica", rekao je aerodromski službenik.

Dvadesetpetogodišnja Elena Smirnova i dalje ne vjeruje da se njeni roditelji više neće vratiti.

"Ovdje sam kako bih dočekala svog oca i majku. Zadnji put smo razgovarali kada su mi telefonom javili da su sjeli u avion. Nikada neću izgubiti nadu da ću ih jednog dana ponovo vidjeti", rekla je Smirnova okupljenim novinarima.