Svijet
0

Rice: I afganistanska vlada mora ispuniti svoje obaveze

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u četvrtak da afganistanska vlada mora ispuniti svoje obaveze u borbi protiv osnaženih talibana, dok Sjedinjene Države i Britanija predvode napore na jačanju NATO-vih borbenih snaga.

U pokazivanju jedinstva, Rice i britanski ministar vanjskih poslova David Miliband iz prve su ruke saznali stanje na linijama fronta NATO-ve borbe protiv pobunjenika u Kandaharu, i obišli su polje za slijetanje aviona alijanse u tom bivšem talibanskom uporištu u južnom Afganistanu, javio je AP.

"Afganistanska vlada također ima svoje obaveze. Ovo je dvosmjerna ulica i mislim da se svi moramo osvrnuti za sobom kako bi se borili protiv talibana", izjavila je Rice novinarima uoči sastanka s predsjednikom Hamidom Karzaijem.

Miliband je izjavio: "Mi imamo obaveze i obećanja na koja smo se obavezali da ćemo ih ispuniti i to isto vrijedi i za afganistanske vlasti. To je nešto što želimo slijediti, a u srcu je naše obje strategije da se to mora uraditi s afganistanskom vladom i to mora predvoditi afganistanska vlada uz našu podršku".