SAD
0

Republikanac Ron Paul se kandidirao za predsjednika

FENA
Ron Paul
Ron Paul
Predstavnik Texasa Ron Paul saopćio je u petak da će se kao republikanac kandidirati na predsjedničkim izborima 2012. godine utvrdivši da su Amerikanci sada spremni da dijele njegove liberalne ideje.

Paul je drugi republikanac u posljednja tri dana koji je prijavio svoju kandidaturu poslije Newta Gingricha koji je to učinio u srijedu. Oni će se tako suprotstaviti predsjedniku Baracku Obami, koji je kandidat za drugi mandat i koji je uvjeren da će biti jedini demokratski kandidat.

Ron Paul se kandidirao za predsjednika 2008. godine, a 1988. godine je na predsjedničkim izborima bio kandidat Liberalne stranke.

"Sada se ljudi slažu s većinom stvari o kojim sam govorio u posljednjih 30 godina. Mislim zato da je ovo dobar trenutak" da se kandidiram", izjavio je ovaj poslanik u intervju za televiziju ABC.

Ron Paul je dugo zagovarao liberalnu filozofiju pozivajući na povlačenje države iz javnih poslova, na smanjivanje poreza i nekažnjavanje teških droga i prostitucije.

Na njegovoj internetskoj stranici piše da Ron Paul "nije nikada glasao za povećanje poreza" i "nije nikada glasao za savezne restrikcije u vezi s nošenjem oružja".