Kraj dugogodišnjeg braka
0

Razvode se Veronica i Silvio Berlusconi

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Iako supruga italijanskog predsjednika, Veronica Lario veoma se rijetko pojavljivala u javnosti ili na službenim prijemima svog muža, a kako prenosi AP, gospođa Berlusconi je u nedjelju objavila da se razvodi od muža.

Nakon 19 godina braka okrunjenog s troje djece, bivša glumica Veronica Lario obznanila je medijima i italijanskoj javnosti da se razvodi od muža Silvija Berlusconija.

Razlozi razvoda su mnogi, izjavila je Veronica Lario, od 'besramnog iskorištavanja moći, ugrožavanje kredibiliteta i manjak poštovanja' te Berlusconijevih 'druženja s maloljetnicama'.

'Bila sam prisiljena učiniti ovaj korak', dodala je Lario.

Italijanski predsjednik i milijarder Silvio Berlusconi u braku s Veronicom je od 1990. godine, a prije toga par je bio u vezi deset godina. Imaju troje djece, a Berlusconi iz prethodnog braka ima još dvoje djece.

Gafovi italijanskog predsjednika u javnosti su brojni, a prije dvije godine je televizijskog voditeljici prilikom gostovanja u emisiji rekao 'da nisam oženjen, oženio bih vas' zbog čega se kasnije suprugi javno izvinjavao.

Kap koja je prelila čašu navodno je bila Berlusconijeva posjeta rođendanskoj zabavi jedne 18-godišnjakinje. Slike sa zabave ubrzo su procurile u javnost, a italijanski premijer je, prema pisanju La Stampe, djevojci za rođendan poklonio i skupocjenu dijamantnu ogrlicu.