Njemačka
0

VIDEO / Razbojnici odnijeli 800.000 eura sa turnira u pokeru

SRNA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Maskirani naoružani razbojnici ukrali su iz berlinskog hotela "Grand Hajat" oko 800.000 eura, odnosno sav prihod sa jednog od najvećih pokeraških turnira u Evropi, saopštila je policija.

Policija je saopštila da je oko šest napadača, koji su bili naoružani mitraljezima, ručnim bombama i mačetom, pobjeglo nakon pljačke, koja je trajala nekoliko minuta, prenosi DPA.

Tokom pljačke veliki broj ljudi zadobio je manje povrede, saopštila je policija.

Prema nepotvrđenim izvještajima pljačkaši su odnijeli oko 800.000 eura nakon što su zaprijetili jednom blagajniku u prostoriji u kojoj se održavao Evropski turnir u pokeru.

Na video snimcima iz hotela, koji su se vrlo brzo pojavili na internetu, vide se igrači pokera kako bacaju karte, a potom se kriju pod stolovima ili bježe u panici.

"Cijela prostorija izgledala je kao da je pala bomba. Stolovi i reflektori prevrnuti, komadići stakla i drugi predmeti po cijeloj prostoriji", rekao je jedan očevidac on-lajn izdanju magazina "Spiegel".

Evropski turnir u pokeru, najvažniji događaj ove vrste u Evropi, nudi džekpot od jedan milion dolara pobjedniku.

Više od 1.000 pokeraša registrovalo se za šestodnevni turnir, među njima i bivši teniski šampion Boris Becker, koji je eliminisan u ranim fazama turnira.

Posljednja runda između osam najboljih igrača trebalo je da se održi sutra, ali za sada nije jasno hoće li se to i dogoditi.