Svijet
0

Razbijena kriminalna grupa u Bugarskoj

SRNA
Cvetan Cvetanov
Cvetan Cvetanov
Bugarska policija uhapsila je oko 10 članova organizovane kriminalne grupe koja se bavila krađama.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare u Plovdivu da je jedan od članova grupe bivši načelnik Policijske uprave u Beloj Slatini Toni Kostadinov, koji je operativno informisao grupu, za šta je dobijao nadoknadu.

Bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare u Plovdivu da je Kostadinov operativno informisao grupu, za šta je dobijao nadoknadu.

"On je bio toliko bezobziran da je prije svog rođendana tipovao objekat u gradu Mizija, u vračanskom okrugu, i zatražio od grupe da ga obraduje", rekao je Cvetanov, koji je dodao da je Kostadinov, koji je smenjen, konkurisao i u Okružnom sudu Vraca.

Ministar je naglasio da je policija grupu pratila više od šest mjeseci, a da su trojica članova grupe uhapšena u Plovdivu u trenutku kada su pokušali da opljačkaju jednu mjenjačnicu, dok su dvojica identifikovana.

"Kriminalna grupa raspolaga je sa dve radiostanice - jedna, koja je radila na policijskom talasu, a druga na talasu privatne agencije koja je obezbjeđivala objekat", dodao je Cvetanov.

Grupa je bila opremljena i bušilicama, specijalnim uređajima za razbijanje stijena, topložarećim instrumentima, bocom sa kiseonikom, alatima za otključavanje specijalnih brava, makazama i jednosmjernim mobilnim telefonima.