Pojavila se tek dvojica
0

Putovala miljama da upozna udvarače

Sarajevo-x.com
Kineskinja Wei Jiaming proputovala je oko 2.000 kilometara kako bi upoznala muškarce koji su bili zainteresovani za nju, a kojih je, pretpostavljala je, bilo preko 1.000. Na kraju "epskog puta", dočekala su je samo dvojica.

Prije mjesec dana ova 25-godišnjakinja krenula je iz Guangzhoua na jugu Kine na vožnju biciklom u humanitarne svrhe, nadajući se da će je taj potez učiniti slavnom i da će tako naći svoju "pravu ljubav".

"Teško je naći onog pravog u našem društvu gdje su ljudi uvijek zauzeti, a i ja sam uvijek zauzeta svojim poslom", priča djevojka koja, kako je navela, ne voli barove i klubove, te većinu vremena provodi pripremajući se za svoju profesionalnu karijeru.

Gospođica Wei u oktobru je napustila posao poreske savjetnice i upustila se u bicikliranje koje je imalo za cilj skupljanje novca za kineske beskućnike. Istovremeno se prijavila na servis koji nudi opciju upoznavanja osoba suprotnog spola, a agencija joj je obećala pronaći "elitnu grupu muškaraca", saznaje britanski list Telegraph.

Na njenoj web stranici prijavilo se preko 1.000 znatiželjnika, a neki su bili i iz Velike Britanije.

Wei je očekivala da će je u subotu u Šangaju, na kraju njene vožnje, dočekati barem 30 zainteresovanih, ali su se, na njenu žalost, na recepciji hotela pojavila samo dvojica.

"Osjećala sam se izgubljeno i zbunjeno", priznala je ona i dodala da ipak nije tužna te da joj je jasno kako su drugi bili "pod velikim pritiskom".

Wei ima i neke uslove koje njen potencijalni suprug mora ispuniti - zarada od 1.500 eura, odgovarajuća visina, te vlastiti stan. Također, istakla je, "onaj pravi" mora biti odgovoran za svoje postupke i riječi, te stabilan. Ipak, odlučila je, takvog će potražiti kad se nakon Nove godine vrati u svoj grad.